Iz godine u godinu prijavom na natječaje prostor knjižnice nastojimo učiniti reprezentativnijim i ugodnijim za boravak. Godine 2019. donacijama sugrađana uređen je dnevni boravak knjižnice u kojem su korisnicima dostupne dnevne novine i popularni časopisi. Godine 2020. sredstvima osnivača uređena je prostorija Zavičajne zbirke te je opremljena ormarima za čuvanje vrijedne i rijetke građe. Godine 2021. vlastitim je sredstvima uređen informativno-posudbeni dio knjižnice. Iste je godine adaptiran prostor dječjeg odjela knjižnice, a tijekom 2022. dječji je odjel opremljen dodatnim regalima i ostalom opremom za naše najmlađe korisnike. Adaptacija i opremanje dječjeg odjela omogućeni su sredstvima osnivača te Ministarstva kulture i medija.

Uz redovnu knjižničnu djelatnost nabave knjiga, posudbe i povrata, korisnicima se nastoje ponuditi novi i zanimljivi sadržaji. Godine 2018., u suradnji s vanjskom suradnicom Leom Đido Božak, pokrenuli smo Kreativnu pričaonicu, mjesečnu aktivnost namijenjenu djeci predškolskog uzrasta.

Posebnu aktivnost tijekom godine knjižnica bilježi u  Noći knjige (23. travnja) i Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenog). Organizacijom raznih predavanja, književnih večeri, dječjih bajkaonica i kreativnih radionica naglašavamo važnost knjiga i čitanja.

Tijekom 2020. i 2021. knjižnica je provela reviziju cjelokupnog knjižnog fonda. U procesu revizije otpisana je zastarjela i dotrajala građa te je stvoren prostor za novu i aktualnu građu.

Skip to content